środa, 9 stycznia 2013

Ostry sos chilli

Ostrzegam mój ostry sos chilli, to coś tylko dla miłośników bardzo pikantnego jedzenia. Ma on naprawdę moc :)

POTRZEBNE SKŁADNIKI
  • 4 świeże papryczki chilli (najlepiej czerwone)
  • 3 wysuszone papryczki chilli (np. peperoncini)
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 0,25 szklanki przecieru pomidorowego (ewentualnie 2 łyżeczki koncentratu)
  • sól
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki napierw ze sobą należy zmiksować na jednolitą pastę. Świeże papryczki oczywiście najlepiej zblendować wraz z pestkami :) Później należy sos jeszcze gotować, aż odrobinę nie zgęstnieje. Poczekać aż ostygnie i gotowe. Podawać na zimno z wszelkimi przekąskami jakie przyjdą Wam do głowy (na przykład z samosami lub przekąskami z ciasta francuskiego ;) )

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...