Sałatka z tuńczykiem, kuskusem i kiełkami fasoli mung. |
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 3/4 szklanki kuskusu
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszku kukurydzy
- 2-3 ogórki konserwowe
- 1 puszka/słoik kiełków fasoli mung
- 2 łyżki majonezu
- 1/4 pęczka szczypiorku
- sól
- pieprz
Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmięknie i napęcznieje. Następnie mieszamy go widelcem, aby rozdzielić ziarenka. Odcedzamy tuńczyka i rozdrobnionego dosypujemy do kaszy. Podobnie pozbywamy się płynu z fasoli, kukurydzy oraz kiełków. Pozostaje już tylko pokroić ogórki w kostkę oraz posiekać szczypiorek i dorzucić je do pozostałych składników. Doprawiamy całość solą i pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i szybka sałatka z tuńczyka gotowa.
0 komentarze :
Prześlij komentarz