POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 4 saszetki galaretek różnych smaków, na przykład:
- cytrynowa
- truskawkowa
- brzoskwiniowa
- kiwi
- spora ilość dowolnych owoców na przykład:
- morele
- truskawki
- mandarynki
- banany
- jagody
- maliny
- porzeczki
PRZYGOTOWANIE:
W osobnych naczyniach przygotowujemy galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jedną z nich można od razu rozmieszać w naszej docelowej misce. Gdy mieszaniny ostygną, do lodówki wkładamy najpierw tą z głównego naczynia - w ten sposób szybciej zacznie tężeć. Jedyną trudnością tego prostego deseru jest przypilnowanie odpowiedniej konsystencji galaretek - już nie płynna ale jeszcze nie stała, aby nie wymieszały się one z poprzednimi warstwami, ale tez dała się jeszcze przelać do zbiorczej miski. Gdy pierwsza warstwa będzie w takim opisanym powyżej stanie nieokreślonym, możemy wsypać do niej owoce, a do lodówki wstawić galaretkę do następnej warstwy. Tak postępujemy aż skończy nam się surowiec na kolejne poziomy tęczy. Gdy ostatnia wlana do miski galaretka zgęstnieje, deser jest gotowy.
0 komentarze :
Prześlij komentarz